Over Ons

In Memoriam: Joan de Groot

Met veel verdriet heb ik op 12 februari 2020 afscheid moeten nemen van mijn man en maatje Joan de Groot. Samen zijn we in april 2014 B&B De Koog aan Zee gestart. Joan zorgde  voor de ontvangst van de gasten en het ontbijt. Hij was een goede gastheer en had altijd zin in een praatje.

In 2016 is Joan ziek geworden en vanaf 2018 was hij niet meer in onze B&B actief aan het werk. Joan zal door vele vasten gasten worden gemist.

De B&B zal door mij, met hulp van Rose, voortgezet worden.

Atie Voerman

 

Oprit 2Wij zijn Joan en Atie de Groot en wonen sinds december in onze in 2013 nieuw gebouwde duinvilla.

In 1992 zijn we samen met onze zoon Maurice van IJmuiden naar de Koog op Texel verhuisd. Daar hebben we eerst 10 jaar restaurant de Zandloper geëxploiteerd. In 2003 hebben we café het Biervat in de Koog gebouwd en tot 2006 zijn we eigenaar van dit mooie bruine café geweest.

Na een lange horeca periode wilden we het rustiger aan gaan doen. Daarom verkochten we in 2006 ons café het Biervat. Joan ging in de strandverhuur. Daar kwam na vijf seizoenen een einde aan.

We zochten een nieuwe woning in de Koog en liepen tegen een prachtige plek aan, midden in het bos en vlakbij het centrum van de Koog. We wilden behalve een mooie nieuwe woning ook nog iets doen met onze gastvrije instelling. Daarom zijn we gestart met onze nieuwe B&B De Koog aan Zee.

In 2012 zijn de bouwplannen bedacht, in 2013 is er gebouwd en vanaf april 2014 verhuren we 3 B&B kamers.

We hopen veel oude gasten uit de Zandloper en het Biervat en uiteraard ook nieuwe gasten te begroeten. We hebben er zin in en hopen dat u gaat genieten van de drie mooie kamers die wij met heel veel plezier voor u gerealiseerd hebben.